Jubileumboek Onze Lieve Vrouwelyceum

Ode aan onze middelbare school

Samen met De Groen Media heeft Boven N.A.P. ruim twee jaar gewerkt aan een boek voor het OLV. Maandag 5 september 2022 jl., de dag dat het Bredase lyceum precies 100 jaar bestond, is het boek ten doop gehouden. De titel luidt Zodra de zoemer gaat. Echo van een eeuw Onze Lieve Vrouwelyceum. We kozen voor deze titel omdat het geluid van een zoemer een spectrum aan emoties vangt die bij een school horen. De start van dat proefwerk, wéér te laat zijn voor die les of het gevoel van ‘ein-de-lijk lunchpauze!’.

 

In 100 hoofdstukken verdeeld over 244 pagina’s voorzien van harde kaft is het boek een ode aan de jubilerende school geworden. Maar er staan ook verhalen in over pesten, de losse omgangsvormen in de jaren 70 in verhouding tot het huidige #metoo-tijdperk en het verdriet om overleden scholieren. Zonder overdrijving: het OLV, De Groen Media en Boven N.A.P. hebben veel – bijna uitsluitend positieve – reacties ontvangen. Lees maar hier.

 

Het jubileumboek is te bestellen via www.olv100.nl of de betere Bredase boekhandel.

MEER MERKBOUW

geïnteresseerd?
wij vertellen u graag meer.

06 28 27 32 46